За последните 20 години столицата е загубила над 20 милиона квадратни

...
За последните 20 години столицата е загубила над 20 милиона квадратни
Коментари Харесай

Красимир Стойчев: Всяка година София губи по 1 млн. кв. метра зелени площи

За последните 20 години столицата е изгубила над 20 милиона квадратни метра зелени площи. Това заяви  - претендент за кмет и общински консултант в столицата от " Партия на Зелените " и Гражданска платформа " Власт в хората ".

Като съществена причина за това той посочи гневното презастрояване на града. " От 79 млн. кв. метра зелени територии преди 20 години, през днешния ден те са едвам 59 млн ", уточни Стойчев. 

В основата на този проблем, по думите му, са липсата на съвременен визионерски Общ организационен проект на столицата, лобистките над 100 ремонти в Закона за устройство на територията/ЗУТ/ и неработещият и доста неспособно изработен Закон за София.



Кадър: NOVA NEWS

" Единственият вероятен метод за развиване на столицата, е уголемение на града в посока североизток, в подножието на слънчевите скатове на Стара планина. Там може да се обособи и новото IT сити на София, само че при изискване, че общината построи задоволително общински жилища за младежи и обезпечи транспортна инфраструктура ", счита кандидат-кметът. 

Това, съгласно Стойчев ще разреши на младите фамилии, вместо да се заробват с 30-годишни ипотеки, умерено да развият кариерите си и отгледат децата си. Едва тогава, когато се стабилизират финансово, да купуват лично жилище. " Такава политика на Столична община може да трансформира София в IT столицата на Европа, тъй като имаме извънредно кадърно младо потомство, добавя някогашният притежател на първия GSM оператор в България ", Красимир Стойчев.

Той се разгласи за въвеждането на мораториум върху новото строителство в Югозападна София до приемането на новия Генерален проект на града. " Не може животът на хората, броили десетки хиляди евра за жилища, да минава сред бетоновози, прахуляк, нечистотия, разрушени улици и липса на паркинги ", акцентира Стойчев. 

Технологичното ръководство на София е измежду най-важните цели на предприемача.  " Блокчейн технологии и основаването на цялостен цифров близнак на София ще понижи корупцията с 90%. Използване на стратегии за мъдро ръководство на трафика ще разреши понижение на тапите с 25 %. КАТ-София неотложно да премине към Столична община, тъй като униформените чиновници, вместо единствено да глобяват, би трябвало действително да управляват транспортните потоци, изключително заран и вечер ", разяснява той. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР